Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı+1/4 (çeyrek) su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı taze yoğurt
  • 1/2 (yarım) şişe maden suyu
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı mavi haşhaş

Limonlu Haşhaşlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yumurta ve şekeri beyazlayana kadar güzelce çırpalım. (çok tatlı seviyorsanız şekeri yarım bardak arttırabilirsiniz).
  2. Ardından sırasıyla sıvı yağ, taze yoğurt, limon suyu ve maden suyunu ekleyip tekrar çırpalım.
  3. Sonra limon kabuğu rendesi,un, kabartma tozu, vanilya ve mavi haşhaşı ekleyip tekrar karıştıralım.
  4. Yağlanmış fırın kabına alıp 180 derecede evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.
  5. Ağzımızda pul pul dağılan kekimiz hazır.Afiyet olsun.

Limonlu Haşhaşlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kışlık Şakşuka
Kebapçı Ezmesi (Videolu)
Islak Kek
Kahvaltı Pizzası
Meyveli Kış Çayı
Yeşil Mercimekli Ve Arpa Şehriye Çorba
Hdabla | © 2025 |