Trileçe Tarifi ( Tam Ölçü)

Trileçe Tanımı ( Tam Ölçü) İçin Malzemeler

Keki için;

  • 6 adet orta uzunluk yumurta
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Su bardağı ölçüsü 200 ml

Şerbeti için;

  • 4,5 su bardağı süt
  • 2 paket sıvı krema
  • 4 yemek kaşığı şeker

Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağından biraz az soğuk süt

Karamel sos için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
  • 1 paket sıvı krema

Trileçe Tanımı ( Tam Ölçü) Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yoğurma kabına yumurta ve şekeri alalım ,güzelce köpürene kadar karıştıralım.
  2. Üzerine vanilya ,un ve kabartma tozunu ek edip karıştıralım ( un evresinde mikser yerine spatula kullanırsanız daha güzel bir sonuç elde edersiniz kekiniz daha hoş kabarır )
  3. Hazırladığımız hamuru tabanına yağlı kâğıt yerleştirdiğimiz borcama boşaltalım bir kaç kere sallayalım .
  4. İçerisinde hava kabarcıkları kalmasın evvelden ısıttığımız 180 derece fansız ayarda pişirmeye bırakalım.
  5. Karameli için geniş bir tavaya şekeri alıp ocağın altını en kısık ayarda yakalım( bu kademede sakın kaşık kullanmayın )
  6. Şekerin eşit bir halde erimesi için tavayı ortada sallayalım.
  7. Şeker büsbütün eridikten sonra tereyağını ek edelim yağ eriyene kadar bir silikon spatula ile karıştıralım son olarak üzerine kremayı döküp hiç bırakmadan karıştıralım şeker büsbütün eriyip topaklanma kalmayana kadar karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  8. Şerbeti için tüm malzemeyi geniş bir kaba alarak şeker eriyene kadar karıştıralım.
  9. Farından aldığımız kekimiz büsbütün soğumadan sonra üstü alta gelecek biçimde çevirelim ( bunu yapmamın sebebi üzerinin daha düz görünmesi için) kürdanla her yerine delikler açalım.
  10. Üzerine hazırladığımız şerbetin tamamını her yerine yavaş yavaş dökelim biraz dinlendirelim.
  11. Krem şantiyi hazırlayalım üzerini süslemek için 1 yemek kaşığı ayıralım.
  12. Krem şanteyi şerbetini çeken kekin üzerine düz bir halde yayalım.
  13. Krem şantinin üzerine de soğumuş olan karameli gezdirelim son olarak ayırdığımız krem şantiyle üzerine çizikler atalım ve kürdan yardımıyla biçim verelim yaklaşık 2 saat buzdolabında dillendirdikten sonra servis yapabiliriz. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Trileçe Tanımı ( Tam Ölçü) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Açma
Pudingli Truffle
Kahvaltılık Peynir Domates
Mangal Lezzetli Fırında Türk Somonu
Havuçlu Tarçınlı Anne Keki
Püreli Misket Köfte
Hdabla | © 2025 |