Cream Puff

Cream Puff Tanımı İçin Malzemeler

Çıtır üst katmanı;

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı+2 yemek kaşığı şeker
  • 180 gram tereyağ

İç hamuru;

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 2 tutam tuz
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 180 gram tereyağ
  • 2 su bardağı un
  • 4 yumurta(tek tek çırparak koy)
  • 1 paket vanilya

Krema için;

  • 2 litre süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı mısır nişastası
  • 4 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 250 gram tereyağ

Üzerine dökmek için;

  • 1 paket çikolata sosu

Cream Puff Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle çıtır katmanı yapalım. Bunun için unumuzu şekerimizi ve “oda sıcaklığında”ki tereyağımızı bir kapta hamur kıvamına gelene kadar yoğuralım.
  2. Hamuru 2 adet yağlı kağıdın ortasına alarak merdane yardımıyla açalım ve dondurmak üzere hamuru buzluğa atalım.
  3. Donan dış katman hamurunu yuvarlak kalıplarla keserek tepsiye sıkacağımız iç hamurun üstüne koyacağız.
  4. İç hamurunu öncelikle yalnızca su süt tuz şeker ve tereyağımızı ekleyerek kaynatıyoruz.
  5. Kaynayan karışıma unumuzu denetimli halde ve durmadan karıştırarak ekliyoruz. Hamur kıvamını aldıktan sonra ocağı kapatıyoruz.
  6. Hamurun içerisine teker teker yumurtaları ekleyerek çırpıyoruz ve en son vanilya ve krem şanti tozu ekliyoruz ve hamuru sıkma poşetine alıyoruz.
  7. Tepsiye fazla küçük olmayacak biçimde tek tek sıkıyoruz.
  8. Sıktığımız hamurlara buzluğa koymuş olduğumuz dış katman hamurunu yuvarlak keserek üstüne koyuyoruz ve birlikte pişmeleri üzere evvelce ısıttığımız 180 derece fırına atıyoruz. 30-35 dakika üstü fazla kızarmayacak biçimde pişiriyoruz.
  9. İç kremasını için vanilya ve krem şanti hariç tüm gereçleri tencereye alalım ve kaynayana kadar karıştıralım.
  10. Kaynadıktan sonra vanilya ve krem şantiye ekleyerek blender ile pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım.
  11. Pişip kabaran hamurumuzun içine sıkma poşetine koyduğumuz kremayı içini dolduracak biçimde sıkıyoruz. Sıkma poşetiniz yoksa altını denetimli halde keserek kaşık yardımıyla doldurabilirsiniz.
  12. Çikolata sosunu tencereye alalım ve süt ekleyerek kaynayana kadar pişirelim( ben hazır çikolata sosu kullandım).
  13. En son üzerine hazırladığımız çikolata sosunu döktükten sonra dilediğiniz üzere üzerini süsleyebilirsiniz.
  14. Ve cream pufflarımız servise hazııırrrrrrr… afiyet olsun😋🩷🫧.

Cream Puff Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pane Kalamar
Tavada Somon Balığı Tarifi
Pesto Soslu Kremalı Fettuccini
Biberli Kuru Fasülye
Pratik, Diyet Kahvaltı
Mercimekli Köfte
Hdabla | © 2025 |