Kabak Mezesi (Çiğden)

Kabak Mezesi (Çiğden) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kabak
  • 300 gram süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber

Kabak Mezesi (Çiğden) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel kabağımızın kabuklarını soyalım ve redeleyelim.
  2. Elimizle suyunu sıkalım, büyük bir kaseye kabağımızı koyalım.
  3. Üzerine yoğurt 1diş sarımsağı rendeleyelim, tuzunu da ek edelim karıştıralım.
  4. Üzeri için; Tavaya tereyağ, sıvıyağ ,kırmızı biberi koyalım ve hafif pişirelim.
  5. Kabak mezesinin üzerine gezdirelim.

Kabak Mezesi (Çiğden) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Özel Soslu Yumuşacık Kuzu Gerdan
Portakallı, Lorlu, Cheesecake Kurabiye
Mayasız Çiçek Pişi ( Hızlıca Hazırlanan)
Pişi
Enfes Teretür Mezesi
Nefis Yoğurtlu Tavuk Tantuni
Hdabla | © 2024 |