İmam Sarığı

İmam Sarığı Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanyası için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya

Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 buçuk yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi

Islatmak için;

  • 1 çay bardağı süt

Üzeri için;

  • 60 gram çikolata
  • 3 yemek kaşığı krema

İmam Sarığı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kremayı hazırlayıp soğumaya bırakalım, orta ara karıştıralım ki kabuklaşma olmasın.
  2. Vanilya ve tereyağ hariç bütün materyalleri tencereye alır kıvam alana kadar pişirelim.
  3. Daha sonra ocaktan indirince tereyağ ve vanilyayı ekleyip karıştıralım soğumaya bırakalım.
  4. Yumurta ve keki düzgünce köpük köpük olana kadar çırpalım.
  5. Zeytinyağını ekleyelim onunla çırparken sıcak suyumuzu ek edelim.
  6. Vanilya ,kakao, kabartma tozu, unu eleyerek ilave edelim karıştıralım.
  7. Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen fırın tepsimizde 180 derecede pişirelim.
  8. Pandispanya soğuduktan sonra yuvarlak bir kalıpla keserek halimizi verelim.
  9. Kekin alt kısmını süt ile biraz ıslatalım daha sonra hazırladığımız kremayı koyup tekrar üstünü kek ile kapatalım.
  10. Kenarlarını evvel süte daha sonra hindistan cevizine bulayalım.
  11. En son olarak erittiğimiz çikolatayı üstüne döktükten sonra dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun 🩷.

İmam Sarığı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Akşam Yemeğim
Konfetti Kek
Etli Güveç
Kütür Kütür Erimeyen Mini Kornişon Turşusu
Trabzon Yağlı Pidesi
Kakaolu Islak Kurabiye
Hdabla | © 2025 |