Kakaolu Islak Kurabiye

Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gr margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- Aldığı kadar un
- 4 yemek kaşığı kakao
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurumuzu yoğurmak için margarin yumurta sıvı yağ pudra şekerini karıştırıp yoğuruyoruz.
- Daha sonra kakao ,vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip uygunca yoğuruyoruz.
- Daha sonra onu da yavaş yavaş ekleyip kıvam alana kadar yoğuruyoruz.
- Kulak göğsü kıvamına geldikten sonra yuvarlak ceviz büyüklüğünde bir yuvarlak formunu oluşturup tepsiye diziyoruz.
- 180 derece fırında 10 -15 dakika pişiriyoruz çok fazla pişirmeyeceğiz fırından çıktığında yumuşak olması lazım soğumaya bırakıyoruz.
- Daha sonra şerbetimizi hazırlıyoruz ,2 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker bir tencereye ekleyip kaynatıyoruz.
- Kaynayınca altını kapatıp kurabiyelerimizi üstüne döküyoruz, şerbet sıcak tatlı soğuk olması lazım şerbetini çektikten sonra afiyetle yiyebilirsin şimdiden afiyet olsun ☺️.
Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





