Çikolatalı Kurabiye
Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket tereyağı (125 gram becel yada teremyağ ile de yapılabilinir yada tereyağ ile karıştırarak)
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı nescafe
- 200 gram nişasta
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı vanilya
- Aldığı kadar un
Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığında yağı ve öbür materyalleri bir kapta karıştırıp güzelce yoğuruyoruz.
- İstediğimiz formu verip evvelce ısıtılmış 160 derece fırında güzelce pişiriyoruz az pişirmemeye dikkat edin daha kıyır oluyor.
- Ben mi yöntemi erittiğimiz çikolataları fırından çıkan kurabiyelere istediğimiz halde bandırıp yağlı kağıt üzerine diziyoruz çikolatalar donduğunda kurabiyeler hazır.
- İki kurabiye ortasına fındık fıstık ezmesi nutella sürüp kenara fındık ya da fıstık modüllerini bulabilirsiniz dileğe bağlı iki halde yapılabilir afiyet olsun.
Çikolatalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








