Sütlü İrmik Helvası
Sütlü İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı irmik
- 4 su bardağı süt
- 2 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- ½ çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Sütlü İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi yapmakla başlayalım, süt ve şekeri bir tencerede kaynayana kadar karıştıralım .
- Daha sonra bir tencereye tereyağı ve sıvı yağını ekleyelim, tereyağı eridikten sonra irmiği ekleyip kızarana kadar kavuralım.
- Daha sonra cevizleri ekleyelim ,irmik ve ceviz uygunca kavrulduktan sonra şerbetimizi yavaş yavaş dökerek ekleyelim.
- Şerbet kendini çektikten sonra altını kapatalım, soğuttuktan sonra dilediğiniz halde servis edebilirsiniz herkese afiyet olsun.
Sütlü İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













