Poğaça Tarifi (Videolu)

Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 yumurta sarısı üzeri için ayrılacak
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 5.5 su bardağı un

Dinlendirmek için;

  • 50 gr tereyağı
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ

Arasına;

  • 100 gr kaşar peyniri

Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mayalı bir hamur yoğuralım yumuşak ele yapışmayan bir kıvamda hamuru olmalı .
  2. Hamuru dinlendirmeden 10 eşit kesime bölerek beze yapalım.
  3. Bezeleri hafif uzunlamasına oklava yardımıyla açalım ,eritilmiş tereyağını içersine sıvı yağını ekleyip karıştıralım.
  4. Hazırladığımız bezeleri her katına yağ sürerek üst üste koyarak kapatıp 20 dakika dinlendirelim.
  5. 20 dakikanın sonunda spatula yardımı ile açarak büyütüp hazırlayalım.
  6. Sonrasında hamuru iki modüle bölerek merdane ile inceltip ortasına kaşar peyniri koyarak poğaçalarımızı fırın tepsisine dizelim.
  7. 20 dakika tepsi mayasında bekletip üzerine yumurta sarısı sürerek 190 derece evvelce ısıtılmış fırında poğaçalarımızı pişirip servis edelim afiyetler olsun ayrıntılı tanım için tıklayınız👇.

Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Magnolia
Fırında Karışık Sebze Kızartması
Ispanaklı Börek
Taze Fasulye Tavası
Yıldız Kurabiye (Bisküvi Formunda)
Az Ölçülü Nefis İrmik Helvası
Hdabla | © 2025 |