Açma Tadında Poğaça

Açma Tadında Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurtanın akı
  • 5 yahut 5 buçuk su bardağı un

Üzeri için;

  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez

Açma Tadında Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Maya ,su ,süt ,toz şeker ve tuz bir kapta yeterlice karıştırılır ağzı kapatılıp 15 dk kadar beklenir.
  2. Daha sonra içine yumurta akları ek edilir ve yavaş yavaş un eği yapılır .
  3. Un eklerken dikkat edilmesi gereken püf noktası çok fazla un koymayın yoksa çok sert bir poğaça elde edersiniz mümkünse ele yapışan bir hamur elde edin ve hamuru yoğurma süreci bittikten sonra 1 saat kadar mayalanması için bekleyin.
  4. Mayalanan hamur cıvık ve ele yapışan bir hamur olduğu için ellerinizi sıvı yağ ile yağlayıp hamuru toparlayın.
  5. İsterseniz mandalina büyüklüğünde küçük küçük kesimler kopararak isterseniz simit biçiminde yahut öteki biçimlerde hal bilgi yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin .
  6. Yarım saat kadar da tepsi mayası yaptıktan sonra üzerine sarısını ayırmış olduğunuz yumurtaları fırça yardımıyla sürün.
  7. 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin bu ortada poğaçalarımın bu renkte olma sebebi ben üzerine yumurta ile 1 tatlı kaşığı da pekmez karıştırarak sürüyorum ,sizlerde o formda deneyebilirsiniz.

Açma Tadında Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bol Soslu Makarna
Hazır Mantı Tarifi
Efsane Elmalı Cevizi Kek
Kıymalı Karnabahar Yemeği (On Haşlama Yapmadan Çok Güzel Oluyor)
Muzlu Cookie
Yalancı Profiterol
Hdabla | © 2025 |