Yoğurtlu Mercimek Mezesi

Yoğurtlu Mercimek Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

Bardak ölçüsü 200 mg

  • 3 su bardağı kırmızı mercimek
  • 6 su bardağı su
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Kimyon
  • 6-7 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 tutam dereotu
  • 1 kase yoğurt

Üzeri için:

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

Yoğurtlu Mercimek Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimeği yıkayıp tencereye alıyoruz.
  2. Üzerine 6 su bardağı su koyarak karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz.
  3. Arada karıştırarak, (üzerine biriken köpükleri kaşıkla atıyoruz.
  4. Suyunu çekip püre kıvamına gelince ocağı kapatıp diğer bir kaba aktarıyoruz.
  5. Pulbiber, karabiber, kimyon, toz kırmızı biber, tuz ek ederek düzgünce karıştırıyoruz.
  6. Soğuyunca sarımsak, limon suyu, dereotu,zeytinyağı ve yoğurt ile karıştırıp servis tabağına alıyoruz. (dereotu olmadığı için ben ekleyemedim😊).
  7. İyice soğuyunca üzerine zeytinyağını ısıtıyoruz. Nane ve tozbiber ek ederek yakmadan ocağı kapatıyoruz.
  8. Mezenin üzerine yağı gezdiriyoruz nefis mezemiz hazır afiyet olsun 😊.

Yoğurtlu Mercimek Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yalancı Tarhana Çorbası
Köz Biber Çorbası
Hindistan Cevizli Ve Damla Çikolatalı Kurabiye
Tavuk Baget Haşlama
Sütlü Revani
Kısır
Hdabla | © 2025 |