Havuç Mezesi

Havuç Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 400 gram labne

Üzeri için;

  • 2 tane havuç
  • 8 kol maydanoz

Havuç Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel havuçlarımızın kabuklarını soyalım ve rendeleyelim.
  2. Kızgın tavada yağsız 5 dakika soteleyelim rengi açılana kadar.
  3. Soğuyan havuçların içinde 400 gram labneyi ,tuzu, sarımsağı koyup karıştıralım.
  4. Uzun bir tabağa spatula yardımıyla havuç formu verelim.
  5. Maydanoz kısımlarını baş kısma batıralım iki tane ayırdığımız havucu mezenin üzerine kaplayalım.

Havuç Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Soslu Et Dönerli Beyti
Meşhur Tire Köftesi Tarifi – İzmir’in Efsane Lezzeti (Videolu)
Kayseri Yağlaması
Anneler Günü Kurabiyesi
Avocadolu Poşe Yumurta
Yulaflı Light Mücver
Hdabla | © 2024 |