Puf Mayalı Poğaça

Puf Mayalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 3 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 7 su bardağı un (aldığı kadar)

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • Çörek otu

İçi için;

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz

Puf Mayalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mayalı poğaça için 1 su bardağı ılık su ve 1 su bardağı ılık sütü geniş bir karıştırma kabına alın.
  2. 1 paket kuru maya ve 3 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip karıştırdıktan sonra mayanın etkin olması için 5 dakika kadar bekletin.
  3. Maya büsbütün eridikten sonra 1 su bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta ve tuzu ekleyin.
  4. Unu azar azar ekleyip hamuru toparlanana kadar yoğurmaya başlayın.
  5. Yumuşak ve yapışmayacak kıvamda bir hamur elde ettiğiniz vakit üzerini strec sinemayla kapatıp 40-45 dakika kadar oda ısısında mayalanmaya bırakın.
  6. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde kesimler kopartıp avuç içinizde yuvarlayarak form verin. İçerisine peynirli harç koyup yuvarlak formda kapatın.
  7. Tepsiye aralıklı olarak dizdiğiniz mayalı hamurların üzerine pekmezli yumurta sarısı sürün.
  8. Son mayalandırma süreci için 10-15 dakika kadar poğaçaları tepside bekletin ve evvelden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.

Puf puf kabarmış mayalı poğaçalar hazır, afiyet olsun!🌸🌸🌸 🎀🎀🎀 instagram: gizmonun_dolabi 🌸🌸🌸.

Puf Mayalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Karadeniz Usulü Mısır Ekmeği Yapımı
Mükemmel Kıvamlı Mantarlı Fettuccini Alfredo (2 Kişilik Tarif)
Tavuk Suyuna Çorba
Kış Salatası (Sırrı Sosunda)
Yaz Sıcaklarına Birebir Tek Kişilik Dondurmalı İrmik Helvası
Çıtır Muska Böreği
Hdabla | © 2025 |