Bahar Pilavı

Bahar Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı pirinç
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı bezelye (haşlanmış)
  • 1 çay bardağı havuç
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz

Üzeri için;

  • Dereotu

Bahar Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel pirinçi tuzlu ılık suda yarım saat kadar bekletelim.
  2. Pirincimiz beklerken yağımızı tencereye alıp kızarınca içine ince kıyılmış kuru soğanı ekleyip kavuralım.
  3. Sonrasında üzerine küp küp doğranmış havucu ek edip biraz yumuşayınca üzerine pirinç ve tereyağını ekleyip bir iki dakika yavaşça kavuralım.
  4. Pirinçler kavrulduktan sonra bezelye ve mısır ek edip biraz karıştıralım.
  5. En son olarak suyunu ek edip kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeye bırakalım. Kaynayınca altını kısalım.
  6. Piştikten sonra tencere ile kapak ortasında kağıt havlu koyup 10-15 dakika boyunca demlenmeye bırakalım.
  7. En son olarak üzerine ince doğranmış dereotunu ek edip karıştıralım. Bahar pilavımız servise hazır. Afiyet olsun. 😊💐.

Bahar Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Buzlukta Avakado Saklama
Karnabahar Kısır Bulgurdan Farkı Yok
İslim Kebabı | Kürdan Kebabı (Misafirlerinizi Şımartacak Şık Ve Lezzetli Tarif!) (Videolu)
İmam Bayıldı Mastercheff Tarifi
Sguid Game Şekeri (Süper)
İpeksi Kıvamıyla Kış Kabağı Çorbası
Hdabla | © 2025 |