Orman Meyveli Soslu Sütlü İrmik Tatlısı
Orman Meyveli Soslu Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 tatlı kaşığı margarin ya da tereyağı
- 1 paket vanilya
Sosu için ;
- 1 su bardağı dondurulmuş meyve (bende böğürtlen ve frenk üzümü vardı )
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağından eksik su
- 3.5 yemek kaşığı şeker
Orman Meyveli Soslu Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye süt, şeker ve irmiği bırakalım.
- Göz göz olup kaynayana kadar karıştıralım.
- Daha sonra vanilya ve margarini bırakıp tekrardan karıştıralım.
- Islatmış olduğumuz tart kalıbımıza dökelim birinci sıcağı gittikten sonra buz dolabına bırakalım.
- Diğer yandanda sosu hazırlayalım.
- Meyveleri uygun bi tavaya alıp içerisine suyu ve şekeri ekleyip uygunca pişirelim.
- Daha sonra tıpkı ölçü bardak ölçüsünde suya 1 yemek kaşığı nisastayi da ekleyip uygunca karıştıralım(eğer katı olursa biraz su ekleyebilirsiniz ).
- Daha sonra tel süzgeçten geçirelim.
- Soğumuş olan tatlımızı tabağa alıp üzerine sosumuzu döküp dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 🌸🌸.
Orman Meyveli Soslu Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













