Gaziantep’in Meşhur Yemeklerinden Şiveydiz
Gaziantep’in Meşhur Yemeklerinden Şiveydiz Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo taze sarımsak
- Yarım kilo taze soğan
- 200 gram haşlanmış et
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1,5 su bardağı süzme yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tam buğday unu
- Yarım çay bardağı zeytin
- 2 yemek kaşığı kurutulmuş nane
- 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
Gaziantep’in Meşhur Yemeklerinden Şiveydiz Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yarılarına kadar soydum taze soğan ve taze sarımsağı yeterlice yıkadım.
- Bir buçuk yahut iki parmak kalınlığında keserek doğradım üstlerini iki parmak geçecek su içerisinde 15 -20 dakika kadar haşladım.
- Taze soğan ve sarımsakları uygunca haşlanınca içerisine daha evvel pişirdim.
- 200 gram haşlanmış et ve bir su bardağı haşlanmış nohut unu ek ettim.
- 1. 5 su bardağı süzme yoğurt bir yumurta sarısı bir yemek kaşığı tam buğday unu çırpacakla uygunca homojen hale getirdim.
- Üzerine yemeğin suyunu yavaş yavaş ek ederek yeterlice sıvılaştırana kadar açtım.
- Cep cenin içine yarım çay bardağı zeytin yağ iki yemek kaşığı kurutulmuş naneyi koyarak ocakta biraz naneyi yaktım yemeğin üzerine coss diye döktüm😊 herkese afiyet olsun😊.
Gaziantep’in Meşhur Yemeklerinden Şiveydiz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









