Pastane Poğaçası

Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı dolusu un
  • 2 yumurta (1 sarısı ayır)
  • 1 paket margarin (250 gram)
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ılık su

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı kadar üzüm pekmezi

Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Unu, yumurtayı, tuzu, şekeri, yumuşamış margarini ve yaş mayayı karıştırıyoruz.
  2. Ununuzu markasına nazaran 1-1. 5 su bardağı fazla koyabilirsiniz.
  3. Suyumuzu da ekledikten sonra güzelce yoğurup 16 kesim bölüp beze yapiyoruz ve üzerini streç ile kapatim 10 dakika mayalandırıyoruz.
  4. Sonra hamurumuzun üzerine bastırıyoruz, şekillendirip yumurta sarısı ile pekmez karışımını sürüp tepsiye dizdikten sonra çatalla çiziyoruz.
  5. İç harcı için ne dilerseniz onu koyabilirsiniz, ben sade tercih ettim.
  6. Önce 10 dakikada fırında 40° de sonra 180° fırında 30-40 dakika nartanem olana kadar pişiriyoruz.

Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun. ☺️.

Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çökertme Kebabı
Renkli Tırtıl Kurabiye
Fırında Levrek
Yalancı Su Böreği
Beyaz Çikolatalı Kahveli Borcam Pastası
Hazır Yufkadan Yumuşacık Haşhaşlı Börek
Hdabla | © 2025 |