Benim Kısırım
Benim Kısırım Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 8-9 kol taze soğan
- 1 demet maydanoz
- Yarım demet nane
- 1,5 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 7 çorba kaşığı nar ekşisi
Baharatlar:
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
- 3 çay kaşığı kimyon
Benim Kısırım Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kabın içerisinde bulguru ve baharatların tamamını karıştıralım.
- Homojen formda karışan bulgur ve baharatları 1,5 su bardağı sıcak suyun olduğu öbür bir kaba aktaralım.
- Ağzını kapatalım birkaç saat soğumaya bırakalım.
- Bu bekleme müddeti sayesinde yoğurmamıza karşın kısırımız hamur olmayacak.
- 1,5 su bardağı domates salçası, 1 su bardağı biber salçası, 1 çay bardağı zeytinyağı, 3 yemek kaşığı nar ekşisi bulgura ekleyip yoğuralım.
- Karışıma evvel nane ve maydanozu ekleyelim yoğuralım.
- Maydonozu ekleyelim yoğuralım.
- 4 yemek kaşığı nar ekşisi ekleyelim ve yoğuralım.
- En son yarım limon suyu ekleyelim ve limon suyunun pişirmesini engellemek için az yoğuralım.
- Kısırı sıkıştırmadan, hava boşlukları olacak halde büyük bir kaseye alın.
- Servis etmeden evvel dilek ederseniz azar azar limon suyu ve nar ekşisi ekleyerek servis edebilirsiniz.
Benim Kısırım Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






