Benim Kısırım

Benim Kısırım Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 8-9 kol taze soğan
  • 1 demet maydanoz
  • Yarım demet nane
  • 1,5 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 7 çorba kaşığı nar ekşisi

Baharatlar:

  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • 3 çay kaşığı kimyon

Benim Kısırım Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kabın içerisinde bulguru ve baharatların tamamını karıştıralım.
  2. Homojen formda karışan bulgur ve baharatları 1,5 su bardağı sıcak suyun olduğu öbür bir kaba aktaralım.
  3. Ağzını kapatalım birkaç saat soğumaya bırakalım.
  4. Bu bekleme müddeti sayesinde yoğurmamıza karşın kısırımız hamur olmayacak.
  5. 1,5 su bardağı domates salçası, 1 su bardağı biber salçası, 1 çay bardağı zeytinyağı, 3 yemek kaşığı nar ekşisi bulgura ekleyip yoğuralım.
  6. Karışıma evvel nane ve maydanozu ekleyelim yoğuralım.
  7. Maydonozu ekleyelim yoğuralım.
  8. 4 yemek kaşığı nar ekşisi ekleyelim ve yoğuralım.
  9. En son yarım limon suyu ekleyelim ve limon suyunun pişirmesini engellemek için az yoğuralım.
  10. Kısırı sıkıştırmadan, hava boşlukları olacak halde büyük bir kaseye alın.
  11. Servis etmeden evvel dilek ederseniz azar azar limon suyu ve nar ekşisi ekleyerek servis edebilirsiniz.

Benim Kısırım Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Patates Kızartması
Tavuk Baget Kızartması
Bamya Yemeği
Glutensiz Zeytinli Poğaça
Pamuk Gibi Yumuşak Poğaça
Etli Yoğurt Çorbası (Bebekler İçin)
Hdabla | © 2025 |