Elmalı Turta

Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler

  • 7 orta uzunluk elma
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabarma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın (tercihe göre)
  • 3 yemek kaşığı şeker (tarçın ile birlikte elma pişmeden eklenecek)

Üzerine ekelemek için;

  • Pudra şekeri

Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Elmalar kabukları soyulduktan sonra rendelenir.
  2. Üzerine tarçın ve şeker eklenerek karıştırılır.
  3. Suyu çekilene kadar pişirilir soğumaya bırakılır.
  4. Hamur için; Yoğurma kabına evvel un şeker ve yağlar alınır karıştırılır.
  5. Kabartma tozu vanilya eklenir karıştırılır.
  6. Yumurta ek edilerek karıştırıldıktan sonra (bu süreçte hamur dağılıyor görünebilir).
  7. Yoğurt eklenerek karıştırılır yumuşak bir hamur elde edilir.Ben kelepçeli kalıp kullandım.
  8. Ölçüsü yuvarlak borcamın en küçük boyutunda dilerseniz borcamı kullanabilirsiniz.
  9. Yağlı kağıt kaplı kalıba hamurun dörtte üçü yayılır.
  10. Soğuyan elma üzerine serilir.
  11. Ayrılan hamur şeritler halinde elmanın üzerine döşenir.
  12. Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.
  13. Yaklaşık 40 -45 d pişen turta fırından çıkarılır.
  14. 10 dk sonra üzerine pudra şekeri ekelenir.Dilimleyerek servis edilir.

Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ebegümeçli Havuçlu Bulgur Pilavı
Petibörlü Toplar
Açma Tarifi
Antep Ekişili Köfte
Sahur Sofram
En Kolay Kahvaltılık Pankek
Hdabla | © 2025 |