Ev Yapımı Yaş Pasta
Ev İmali Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 2 paket hazır pasta tabanı 10/12 kişilik (3 kesimi kullanılacaktır)
- 200 gram sıvı krema
- 200 gram paket bitter çikolata
- 1 paket puding(ara kreması olacağından tercihe bağlı olarak istediğiniz içerikli seçilebilir)
- 500 ml süt+ 1,5 çay bardağı süt
- 200 gram oda ısısında eritilmiş tereyağı
- 100 gram paket çikolata
- 3 adet muz
- Damla çikolata
- Çiğ badem
Ev Üretimi Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Puding 500 ml süt ile pişirilerek soğumaya bırakılır.
- Krema ısıtılarak içine bitter çikolata eklenip eriyince soğumaya bırakılır.
- Tereyağı eritilerek, 100 gram çikolata benmari tarzında eritilerek soğumuş pudingin içine eklenir ve karıştırılır.
- Kekler servis tabağına alınarak taban katı 1/3 çay bardağı süt ile ıslatılır.
- Hazırlanan karışımın 1/3’ü birinci kata sürülür, muzun yarısı dilimlenerek tüm yüzeye yayılır.
- Orta kat için de taban katın üzerine tıpkı süreçler yapılır.
- Üst kat tekrar süt ile ıslatılarak kapatılır ve kalan son karışım pastanın tümüne üzerine bir katman olarak sürülür.
- Son olarak bitter çikolata ile hazırlanan krema pastanın üzerine yavaşça dökülerek kaplaması yapılarak dolaba 10 dakika beklemek üzere koyulur.
- Soğuyan kaplamanın üzeri çiğ badem ve damla çikolata ile süslenerek dolaba kaldırılır.
- Pastamız 4 saat sonra servis edilebilir.
Ev Üretimi Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














