Ev Yapımı Yaş Pasta

Ev İmali Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 paket hazır pasta tabanı 10/12 kişilik (3 kesimi kullanılacaktır)
  • 200 gram sıvı krema
  • 200 gram paket bitter çikolata
  • 1 paket puding(ara kreması olacağından tercihe bağlı olarak istediğiniz içerikli seçilebilir)
  • 500 ml süt+ 1,5 çay bardağı süt
  • 200 gram oda ısısında eritilmiş tereyağı
  • 100 gram paket çikolata
  • 3 adet muz
  • Damla çikolata
  • Çiğ badem

Ev Üretimi Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Puding 500 ml süt ile pişirilerek soğumaya bırakılır.
  2. Krema ısıtılarak içine bitter çikolata eklenip eriyince soğumaya bırakılır.
  3. Tereyağı eritilerek, 100 gram çikolata benmari tarzında eritilerek soğumuş pudingin içine eklenir ve karıştırılır.
  4. Kekler servis tabağına alınarak taban katı 1/3 çay bardağı süt ile ıslatılır.
  5. Hazırlanan karışımın 1/3’ü birinci kata sürülür, muzun yarısı dilimlenerek tüm yüzeye yayılır.
  6. Orta kat için de taban katın üzerine tıpkı süreçler yapılır.
  7. Üst kat tekrar süt ile ıslatılarak kapatılır ve kalan son karışım pastanın tümüne üzerine bir katman olarak sürülür.
  8. Son olarak bitter çikolata ile hazırlanan krema pastanın üzerine yavaşça dökülerek kaplaması yapılarak dolaba 10 dakika beklemek üzere koyulur.
  9. Soğuyan kaplamanın üzeri çiğ badem ve damla çikolata ile süslenerek dolaba kaldırılır.
  10. Pastamız 4 saat sonra servis edilebilir.

Ev Üretimi Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Cheesecake
Pişi Tarifi (Mayasız Hamur Kızartması)
Çikolatalı Kurabiye
Pişi (Mayasız Ve Yumurtasız)
Evde Hazır Yufka İle Lahmacun
Sote Sebzeli Patates Salatası
Hdabla | © 2025 |