Çikolatalı Pankek Tarifi

Çikolatalı Pankek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Pişirme etabında kullanmak için

  • Sıvı yağı

Servis önerisi;

  • Muz
  • Çilek
  • Çikolata
  • Bal
  • Yaban mersini

Çikolatalı Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel bir kaba yumurta ve şekerimizi alıp iyiyice çırpıyoruz.
  2. Ardından sütü ve öbür materyalleri ekleyip çırpıyoruz ve kek hamuru üzere akışkan bir hamurumuz oluyor.
  3. Ardından ısıttığımız yapışmaz tavamıza yemek kaşığı yardımıyla pankek harcımızı döküyoruz.
  4. Pankeklerimizin üzeri göz göz olunca ki çabucak döktüğümüz birinci 15 saniyede oluyor yakmamaya dikkat edelim göz göz olunca öbür tarafınıda pişirelim.
  5. Pankekleri dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz deneyenlere şimdiden afiyet olsun✨.

Çikolatalı Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kraliçe Makarna
Cevizli İrmik Helvası Tarifi
Kruvasan Poğaça
Baklava Lezzetinde Perde Tatlısı
Puf Puf Kabaran Poğaça Tarifim
Maş Fasulyeli Krep (Çin Mutfağı)
Hdabla | © 2025 |