Gavurdağı Salata

Gavurdağı Salata Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 adet kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış orta uzunluk olgun domates
  • 1 küçük demet taze soğan çok ince doğranmış
  • 4-5 adet yeşil biber çok ince doğranmış
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz sapları ayıklanmış ve ince doğranmış
  • 5-6 kol taze nane yalnızca yaprakları ince kıyılmış
  • 10-12 adet ceviz iri dövüşmüş
  • 2 diş sarımsak ezilmiş yahut incecik doğranmış
  • 1/2 (yarım) çay bardağı nar ekşisi
  • 1/2 (yarım) limonun suyu
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı tuz

Gavurdağı Salata Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Doğranmış ve ince kıyılmış tüm materyalleri ve cevizin yarısını derin bir kapta büsbütün karışacak biçimde harmanlayalım.
  2. Tuzunu, baharatlarını, limon suyu ve nar ekşisini de karıştıralım yahut salatayı ikram eserken üzerine de dökebilirsiniz.
  3. Servis için; salata tabaklarına koyalım. Şayet limon suyu ve nar ekşisini daha evvel katmadıysak onları da katalım. Kalan cevizleri üzerine serpiştirerek servis edelim.

Afiyet olsun.

Gavurdağı Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Glutensiz Ve Rafine Şekersiz Yalancı Tavuk Göğsü
Galeta Unlu Börek
Patatesli Mercimek Köftesi
Ekler
Sahine
Maden Sulu Kek
Hdabla | © 2025 |