Anne Kurabiyesi
Anne Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağından bir parmak fazla mısır nişastası
- 125 gram oda ısısında margarin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un (kontrollü eklenecek kulak göğsü kıvamında hamur elde edilecek)
Üzeri için;
- Fındık kırığı
- Damla çikolata
Anne Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm materyalleri bir kabının içerisine koyup karıştırıyoruz.
- Daha sonra unu denetimli bir formda ekleyip kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
- Üzerindeki süslemeleri siz kendiniz farklı formda de yapabilirsiniz ben fındık ve damla çikolata kullandım.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında fansız ayarda olacak kurabiyelerin altı hafif kızarana kadar pişirin.
- Daha sonra soğuması için bir kenara bırakın soğuduktan sonra yiyebilirsiniz.
- Kıyır kıyır olağanüstü bir anne kurabiyesi oldu eşim çok beğendi bundan sonra daima yapacağım deneyenlere şimdiden afiyet olsun. Yapılan tanım ile 17 adet kurabiye çıkıyor🤤.
Anne Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















