Tam Buğdaylı Dereotlu Poğaça
Tam Buğdaylı Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı lor peyniri
- 1,5 su bardağı tam buğday unu
- Yarım paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Dereotu
Tam Buğdaylı Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtayı çırptıktan sonra içerisine lor peynir, yoğurt ve zeytinyağı ek edelim.
- Tam buğday unu ve kabartma tozunu ekleyip sert olmayan bir hamur elde edelim.
- Hafif cıvık olması sizi endişelendirmesin. Dolapta yaklaşık 1 saat beklettiğinizde bu cıvıklık gidecektir.
- Dolaptan çıkardıktan sonra ceviz büyüklüğünde modüller alıp yuvarlayalım. Yağlı kağıt serili tepsimize dizelim. Üzerine yumurtasını sürüp çörek otu serpelim.
- 180° fırında 25 dk pişirelim. Fırından çıkarınca üstünü bir bez ile örtelim. Sonra servis edebiliriz. Afiyet.
Tam Buğdaylı Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









