Tam Buğdaylı Dereotlu Poğaça

Tam Buğdaylı Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 1,5 su bardağı tam buğday unu
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Dereotu

Tam Buğdaylı Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtayı çırptıktan sonra içerisine lor peynir, yoğurt ve zeytinyağı ek edelim.
  2. Tam buğday unu ve kabartma tozunu ekleyip sert olmayan bir hamur elde edelim.
  3. Hafif cıvık olması sizi endişelendirmesin. Dolapta yaklaşık 1 saat beklettiğinizde bu cıvıklık gidecektir.
  4. Dolaptan çıkardıktan sonra ceviz büyüklüğünde modüller alıp yuvarlayalım. Yağlı kağıt serili tepsimize dizelim. Üzerine yumurtasını sürüp çörek otu serpelim.
  5. 180° fırında 25 dk pişirelim. Fırından çıkarınca üstünü bir bez ile örtelim. Sonra servis edebiliriz. Afiyet.

Tam Buğdaylı Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tost Makinesinde Izgara
Yoğurtlu Soğan Mezesi
Herkesin Tarifini Sorduğu Kekim (Mozaik Kek)
Çörek Otlu Kurabiye
Pilav Üstü Soslu Tavuk
Tadına Doyum Olmayan Tuzlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |