Mayasız Pamuk Poğaça (Çok Pratik)

Mayasız Pamuk Poğaça (Çok Pratik) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (bir adedinin sarısı üzeri için)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 3, 5 su bardağı un

İçi için;

  • 1 kase beyaz peynir

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı pekmez

Mayasız Pamuk Poğaça (Çok Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına un hariç öteki tüm materyalleri alıp karıştıralım.
  2. Azar azar un eği yaparak yumuşak bir hamur yoğuralım.
  3. Yoğurdunuz hamuru toparlayıp üzerini pak bir poşetle örtelim 15 dakika kadar dinlendirelim.
  4. Dinlenen hamurdan benden daha küçük modüller alıp elimizde yuvarlayalım yeniden elimizde bastırarak açalım.
  5. Yine elimizde bastırarak açalım içine peynir koyup d halinde kapatalım.
  6. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine hazırladığımız poğaçaları yerleştirelim üzerine elinizde hafif bastıralım.
  7. Yumurta pekmez ve sıvı yağ karıştırıp fırça yardımı ile poğaçaların üzerine sürelim çatalla çizikler yapalım.
  8. Önceden ısıttığımız 200 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirelim birinci sıcağı çıktıktan sonra servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.

Püf noktaları:

1. Muhakkak yumuşak bir hamur yoğurmaya itina gösterin.

2. En az 6-7 dakika yoğurun.

3. Selin sıcaklarınız kek kurabiye pişirdiğiniz sıcaklıktan daha yüksek olsun ki poğaçalar kurumadan puf yumuşak pişsin.

Mayasız Pamuk Poğaça (Çok Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaymak Tadında Fırın Sütlaç
Lezzetiyle Bağımlılık Yapan Humus (Kolay, Pratik Ve Damak Çatlatan Bir Tarif!)
Tavuklu Mantarlı Arpa Şehriye Pilavı
Pırasa Graten
Sıcak Ayların Vazgeçilmezi Soğuk Çorba
Köfteli Patlıcan Kebabı
Hdabla | © 2025 |