Pırasa Graten

Pırasa Graten Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kısım pırasa
  • 1 adet patates (kullandığım büyüktü)
  • 1 adet havuç (kullandığım büyüktü)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı un (dolu dolu)
  • 2 su bardağı süt (300 ml)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Az muskat rendesi

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri

Pırasa Graten Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Isınmış tavaya zeytinyağı ve ayçiçek yağını alın.
  2. Doğranmış patatesi ekleyerek soteleyin.
  3. Rendelenmiş havuç ve ince ince doğranmış pırasayı da ek ederek sotelemeye devam edin.
  4. Un, tuz ve baharatları ekleyin.
  5. Biraz kavurduktan sonra sütü dökün.
  6. Birkaç dakika sonra kıvam alınca ocağın altını kapatın.
  7. Fırın tepsisine döküp üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
  8. Önceden ısınmış 200° fırında kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!.

Pırasa Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Patatesli Mantı (Hingel)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mangal Tadını Aratmayan Fırında Çöp Şiş Tavuk
Keten Tohumlu Unsuz Pizza
Şekersiz Muzlu Pancake Blueberry Pancake
Güveçte Patates Püreli Et Sote
Bulut Yumurta Tarifi
Çikolatalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet