Patatesli Tavuk Tava

Patatesli Tavuk Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilogram tavuk baget
  • 2 adet büyü k uzunluk patates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 15-20 adet arpacık soğan

Sosu için:

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 çay bardağı su

Patatesli Tavuk Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patatesleri soyup halka halka dilimleyelim. Arpacık soğanlarımızı soyalım. Biberlerimizi küp küp doğrayalım.
  2. Tavuklarımıza kalın çizikler atalım.
  3. Sosumuz için bütün materyallerimizi birleştirelim ve tavuklarımızı soslayalım.
  4. Fırın kabımıza patates biber ve soğanlarımızı dizelim.
  5. Üzerine soslu tavuklarımızı ve sosun kalanlarını tepsiye dökelim. Üzerine yağlı kağıtla kapatalım.
  6. Fırında 200 derecede 60 dakika pişirelim.

Güvenle deneyebilirsiniz. Youtube ve instagramdanda takip edebilirsiniz.

Patatesli Tavuk Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ayva Tatlısı
Kumlu Pasta
Çökertme Kebabı
Cevizli Tatlı
Tortilla Lavaş İle Harika Kahvaltılık
Susamlı Simit
Hdabla | © 2025 |