Patatesli Tavuk Tava
Patatesli Tavuk Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilogram tavuk baget
- 2 adet büyü k uzunluk patates
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 15-20 adet arpacık soğan
Sosu için:
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 çay bardağı su
Patatesli Tavuk Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesleri soyup halka halka dilimleyelim. Arpacık soğanlarımızı soyalım. Biberlerimizi küp küp doğrayalım.
- Tavuklarımıza kalın çizikler atalım.
- Sosumuz için bütün materyallerimizi birleştirelim ve tavuklarımızı soslayalım.
- Fırın kabımıza patates biber ve soğanlarımızı dizelim.
- Üzerine soslu tavuklarımızı ve sosun kalanlarını tepsiye dökelim. Üzerine yağlı kağıtla kapatalım.
- Fırında 200 derecede 60 dakika pişirelim.
Güvenle deneyebilirsiniz. Youtube ve instagramdanda takip edebilirsiniz.
Patatesli Tavuk Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







