Kaptandan Fırında Tereyağlı Lokum Somon

Kaptandan Fırında Tereyağlı Lokum Somon Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg yerli/ithal somon
  • 4 adet patates
  • 2 adet kuru soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 10 sap maydanoz
  • 10 top karabiber
  • 2 defne yaprağı
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Kaptandan Fırında Tereyağlı Lokum Somon Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tepsisine altına yağlı kağıt yerleştirelim.
  2. En alttan itibaren sırasıyla sarımsak, maydanoz, defne yaprağı, top karabiber, soğan, patates ve balık dilimlerini yerleştirelim. Bu sırada balıkları koymadan tuzlukla alt üst tuzlayalım ve hafif karabiberleyelim.
  3. Patates ve soğan dilimleri çok ince olursa daha kolay pişiyor ve lezzetli oluyor.
  4. Balığın üzerine soğan, maydanoz, sarımsak, patates dilimlerini yerleştirelim.
  5. 1 çay bardağı suda salçaları eritelim ve en üste yavaşça gezdirelim. Limonu çok ince dilimleyip en üste ekleyelim.
  6. En üste tekrar hafif tuz ve karabiber ekleyelim ve çok hafif zeytinyağı gezdirelim.
  7. 210 derece fırında 55-60 dakika turbo ayarda pişirelim. Patatesle4 biraz su çekebilir, su eklenebilir. Patates ve soğanlar karamelize olunca pişmiş demektir.
  8. Servis etmeden evvel sıcak iken her porsiyonun üzerine 1 er çay kaşığı tereyağı ekleyip erimesini müteakip servis edelim.

Çok güzel, afiyet olsun.

Kaptandan Fırında Tereyağlı Lokum Somon Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yalancı Lazanya
Balık Yanına Pancarlı Kış Salatası
Köy Usulü Kuş Başı Etli Kabak Yemeği
Bebeklere Pirinç Unlu Mama (Muzlu) (6+Ay)
Patates Püreli Soslu Köfte
Kabak Çiçeği Dolması
Hdabla | © 2025 |