Damla Sakızlı Muhallebi
Damla Sakızlı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağından bir kaşık fazla un
- 1 kaşık margarin
- 1 pk vanilya
- 2 adet damla sakızı ya da 2 adet damla sakızlı aromalı falım sakız
Damla Sakızlı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel tencereye süt, şeker, un ve margarini ekleyip daima olarak bir çırpıcıyla orta kısık ateşte karıştıralım.
- Kaynamaya yakın vanilya, margarin ve damla sakızını ek edip 3-5 dakika daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp kaselere alıp ılımasını bekleyelim.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında 1 saat kadar soğutup üzerini istediğiniz biçimde süsleyerek servis edebilirsiniz.
- Son derece kolay lezzetli ve de pratik bir tanım olup deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. 😊🌷.
Damla Sakızlı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









