Fırında Patates Püreli Tavuk Sote
Fırında Patates Püreli Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
Sote için;
- Yarım kg tavuk bonfile
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet çarliston biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Pulbiber
Püre için;
- 6 adet patates
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
Fırında Patates Püreli Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tavuk etini ufak ufak kesip tencerede 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyarak kavuralım. Tavuk eti kavrulduktan sonra soğanı doğrayalım onuda çevirdikten sonra biberi doğrayıp kavuralım.
- Daha sonra domatesi kabuğunu soyup ek edelim. 1 yemek kaşığı salçayıda koyup, 5dakika daha kavurup ocağın altını kapayalım.
- Patateslerin kabuklarını soyup doğrayalım. Biraz tuz ek edip sıcak su koyup haşlayalım. Piştikten sonra süzüp ezelim. Tereyağ ve sütünü koyup karıştıralım. Sütünü çekince pürenin altını kapayalım.
- Borcama püreyi yayalım. Üzerine soteyi yayalım. Bol kaşar rendesi serpip, fırına atalım.
- 200 derecede kaşarlar eriyince ye kadar pişirelim. Afiyet olsun 😍
Fırında Patates Püreli Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







