Soslu Kabak Yemeği

Soslu Kabak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 2 adet domates
  • 1 adet kapya biber (isteyen sivri biber de kullanabilir)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Soslu Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Zeytinyağı ve doğranmış soğanı tencereye alıyoruz biraz kavuruyoruz.
  2. Çok kavurmadan doğradığımız kapya biberi ekliyoruz kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Ardından baharatlarımızı göz kararı ekliyoruz bir kaç defa karıştırıp salçamızı ekleyip kavuruyoruz küp küp doğradığımız kabaklarımızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Kabaklar kavrulduktan sonra 1 çay bardağı kaynamış su ekliyoruz ağzını kapatıp biraz daha pişmesini bekliyoruz.
  5. Üzerinde ki sos için 1 kase yoğurt ve 2 diş sarımsak gerekiyor sarımsağı rendeleyip yoğurt ile karıştırıyoruz.
  6. Yemek piştikten sonra biraz soğumasını bekleyelim daha sonra servis tabaklarına alıp yoğurt sosunu üstüne ekleyelim. Afiyet olsun ☺️.

Soslu Kabak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Panna Cotta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakaolu Ve Hindistan Cevizli Kurabiye
En Güzel Muffin ️
Doyurucu Salata
Kıymalı Lahana Sarması
Sömelek Köfte
İçli Köfte (Pratik Dağılmayan)
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet