Tavuk Midye

Tavuk Midye Tanımı İçin Malzemeler

  • 500-600 gram tavuk bonfile ( göğüs)
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı karbonat

Sosu için;

  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 şişe sade maden suyu

Bulamak için;

  • 1 su bardağı un

Kızartmak için;

  • 1 su bardağı sıvıyağ

Tavuk Midye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk etini çok büyük olmayacak formda küpler halinde doğrayalım.
  2. Uygun kaba su ve karbonatı karıştıralım. 30 dk tavuk kesimlerini içinde bekletelim.
  3. Derin bir kabın içine sos için materyalleri alalım. Mikserden geçirelim. Unun toparlanması geçsin.
  4. Ayrı bir kabada un alalım.
  5. Çöp şişeler tavaya büyük gelirse kırıp kısaltabilirsiniz.
  6. Bekleyen tavukları süzelim ve çöp şişelere çok sıkı olmayacak halde dizelim.
  7. 1 şişe ben 8 kesim tavuk yerleştirdim.
  8. Tavukları birinci evvel una sonra sosa bulayalım ve tavada kızgın yağda artlı önlü pişirelim.
  9. Ben yanına salata ve köri soslu makarna tercih ettim. Afiyetle 💐.

Tavuk Midye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cupta Kayısı Soslu Muhallebi
Havuç Topları (Lokum Tadında)
Akşam Yemeği Menüsü
Sıvıyağlı Un Kurabiyesi (3 Malzemeli )
Hamburger Ekmeği
Soslu Köfte
Hdabla | © 2024 |