Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet orta uzunluk enginar
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tutam karabiber
  • Çeyrek limonun suyu

Zeytinyağlı Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuru soğan ve sarımsakları yemeklik doğruyoruz fazla büyük olmasın. Enginarları küp küp doğrayın.
  2. Tencereye zeytinyağını koyup sarımsakları soğanı enginarı ek edip tuzunuda atıp, soğanlar pişene kadar kısık ateşte kavurun.
  3. Soğanlar olduğunda üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyin limonunu katın suyunu çekene kadar kısık ateşte denetimli olarak pişirin.
  4. Ocağı kapaman evvel karabiberi atıp karıştırın ve ocağı kapatın. Zeytinyağlı enginar hazır. Soğuduğunda servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Magnolia Tadında Kahvaltı
San Sebastian Cheescake (Bu Tariften Vazgeçemeyeceksiniz)
Kol Böreği (Hazır Yufkadan)
Tas Kebabı
Hem Kolay Hem Lezzetli Patatesli Milföy Mantısı
Hazır Yufkadan Kaymaklı Baklava
Hdabla | © 2025 |