Net Ölçülü İrmik Helvası

Net Ölçülü İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr. irmik
  • 125 gr tereyağı
  • 250 ml su
  • 375 ml süt
  • 30 gram Dolmalık fıstık (2 yemek kaşığı)
  • 220 gr şeker

Net Ölçülü İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbet için; bir kapta su, süt ve şekeri ısınana kadar karıştırın. Şeker büsbütün eridikten sonra kaynamadan altını kapatabilirsiniz. Teklif: hafif olması için 200 gr, tatlı olması için 250 gr. şeker kullanabilirsiniz.
  2. Yapışmaz yayvan bir tencerede tereyağını orta-kısık ateşte eritin. Tarif boyunca ocağı orta ateşte tutacağız. Çok kısık olmasın, pişirecek kadar sıcaklığa gereksinimimiz olacak.
  3. Tereyağı büsbütün eridikten çabucak sonra dolmalık fıstığı ekleyin ve 2 dakika tencerede çevirin.
  4. İrmiği ekleyin. En az 15 dk. Boyunca tencerede alttan üste hakikat karıştırın. Bu her yerinin eşit kavrulmasını sağlayacaktır. 15dk. Sonra irmiğin rengi değişmiş ve kokusu çıkmış olacak. İsteğe nazaran 5 dk. daha kavurmaya devam edebilirsiniz.
  5. Hazırladığınız şerbeti irmiğe çok yavaş ekleyin. Burada çok dikkat etmeniz gerekiyor. İrmik çok sıcak olduğundan şerbet sıçrayacaktır. Dökerken çabuk etmeyin. 15 dk. Daha karıştırmaya devam edin.
  6. Ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın. İsteğe nazaran ılık yahut soğuk tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Net Ölçülü İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pankek
Zeytinyağlı Taze Fasulye (Çiğden)
Coco Star Pasta
Karamel Şerbetli Revani
Mantar Soslu Tavuk Köfte
Çilekli Magnolia
Hdabla | © 2025 |