Ispanaklı Kiş

Ispanaklı Kiş Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 300 gram ıspanak
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet krema

Hamur için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Üstü için;

  • 1 kase kaşar peyniri rendelenmiş

Ispanaklı Kiş Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle iç harcını hazırlayalım, soğanı biraz kavurun, sonra ıspanağı içine atın suyunu çekene kadar pişirin ,sonra baharatlarını ekleyin. Soğumaya bırakın.
  2. Hamur için; tüm gereçleri bir kaba alın güzelce karıştırıp yoğuralım. Tart kalıbına alalım yayalım üstünü çatal ile delikler açalım.
  3. İç harç soğuduktan sonra, kremayı içine dökelim ve hamura yayalım fırına verelim, 20 dk 180 derece fırında pişirmeye bırakalım, sonra kaşarı üstüne dökelim 5 dk o denli fırında kızartmaya bırakalım.
  4. Fırından çıkarın soğumaya bırakın, afiyet olsun.

Ispanaklı Kiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muhallebili Kadayıf Tatlısı
Kalburabastı
Kanlıca Mantar Kavurma (Sinop Yöresi Ebişek) Harika Lezzet
Havuçlu Tarçınlı Tart Pasta
Yaban Mersinli Muhallebi
Günün Yorgunluğunu Alacak Rahatlatıcı Çay
Hdabla | © 2025 |