Patatesli Sandaviç
Patatesli Sandaviç Tanımı İçin Malzemeler
- 3 büyük patates (ince ince dilimlenmiş)
- 1 avuç roka
- 3 orta uzunluk domates (ince dilimlenmiş)
- 100 gram krem peynir
- 300 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- Doğranmış frenk soğanı
- Biraz zeytinyağı (üzeri için)
Patatesli Sandaviç Tanımı Nasıl Yapılır?
- İnce dilimlenmiş patatesleri, uçları birbirinin üstüne gelecek biçimde yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Kişi başı yaklaşık 5 sıra ve 4 dilim olacak formda yerleştirin.
- Üzerine zeytinyağı gezdirin ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Evvelden ısıtılmış 200 °c fırında, üzeri kızarıp altın rengini alana kadar pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra patatesleri aksi çevirin, peynirli kısım altta kalacak formda.
- Üst yüzeyine krem peynir sürün. Üzerine domates dilimleri, roka, doğranmış frenk soğanı ve isteğe bağlı olarak füme somon yerleştirin.
- Dilerseniz avokado, tavuk göğsü yahut ızgara sebzelerle de zenginleştirebilirsiniz.
Patatesli Sandaviç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















