Çökelek Kavurması

Çökelek Kavurması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kase çökelek (yarısı benim yaptığım çökelek,diğer yarısıda hazır yağlı çökelek)
  • 2 kaşık tereyağı
  • Kaşar peyniri
  • 4-5 yemek kaşığı süt (çökeleğin ölçüsüne göre)
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)

Çökelek Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı eritilip içine çökelek konur.
  2. Birkaç defa çevirdikten sonra süt ek edip bütünleşene kadar kavurmaya devam edilir.
  3. Servis edileceği vakit üstüne kaşar peyniri ek edilir.
  4. Bazen üstüne cevizde ekliyorum isteğe bağlı tabi ancak hoş oluyor….

Çökelek Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ciabatta Ekmeği
Haşhaşlı Çörek
Tavada Sebzeli Yulaf Börek
Fırında Köfte Patates
Evde Latte Yapımı
Ganajlı Tart Kek
Hdabla | © 2024 |