Elle Yoğrulmayan Puf Puf Kabaran Pratik Pişi
Elle Yoğrulmayan Puf Puf Kabaran Pratik Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 su bardağı sıcağa yakın ılık su 4-5 bardak un
Elle Yoğrulmayan Puf Puf Kabaran Pratik Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına evvel yumurta, yoğurt, tuz, şeker, sirke, su alınıp çırpma teli ile karıştırılır.
- 2 bardak un, maya ve kabartma tozu da eklenip yeniden çırpma teli ile karıştırmaya devam edilir bundan sonra un denetimli olarak eklenir (ben toplamda 4,5 su bardağı un kullandım ben tam buğday unlu karışımı kullandığım için rengi biraz koyu oldu siz dilerseniz beyaz un kullanabilirsiniz)
- Hamuru yarım saat kadar dinlendirin.
- Unlanmış masaüstüne alıp, merdane yardımıyla açın (yaklaşık 40 santim çapında)
- Sonra geniş ağızlı bir bardak yardımıyla keserek kızgın yağda pişirin.
- Püf noktası pişirirken yuvarlakların üzerine de kaşıkla tavadaki kızgın yağdan dökün daha düzgün kabaracaktır.
- Yuvarlaklardan arta kalan kesimleri tekrar toparlayıp, açarak istediğiniz hali verebilirsiniz.
Afiyet şifa olsun 💐
Elle Yoğrulmayan Puf Puf Kabaran Pratik Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














