Çok Lezzetli Bir Ana Yemek / Patlıcanlı Perde Pilavı

Çok Lezzetli Bir Ana Yemek / Patlıcanlı Perde Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan (boyları biraz uzun olmalı)
  • 3 su bardağı pirinç
  • 500 gram kuzu eti (dana eti dekullanabilirsiniz)
  • 2 orta uzunluk kuru soğan
  • 1 orta uzunluk domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Bolca karabiber, tuz
  • 4,5 su bardağı sıcak su

Çok Lezzetli Bir Ana Yemek / Patlıcanlı Perde Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önceden ısıtılmış ve tabanı hafif yağlanmış tencereye ufak doğradığımız etleri alalım kendi suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
  2. Suyunu çekince yağını ve ince doğranmış kuru soğanları ek edip düzgünce kavuralım akabinde kabukları soyulmuş ve ufak doğranmış domatesi ekleyelim domatesler yumuşayana kadar çevirelim.
  3. Karabiber ve tuzunu ek edip altını kapatalım başka bir kaba alalım.
  4. Alacalı soyulmuş patlıcanları uzunlamasına yarım parmak kalınlığında keselim, patlıcanları yağda kızartalım bir kenara alalım (varsa fazla yağını süzelim).
  5. Eti pişirdiğimiz tencereyi yıkamadan patlıcanları aralıksız olarak dizelim, bir kısmı dışarıda kalacak biçimde olsun.
  6. Eti tencerenin tabanına alıp düzleyelim, üzerine evvelden ılık su ile ıslanmış ve nişastası çıkana kadar yıkadığımız pirinçleri ek edelim.
  7. Patlıcanların dışarıya gerçek sarkan kısımlarını üzerine kapatalım. Tuz ve sıcak su ek edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. 15-20 dakika dinlendirip düz bir tabağa zıt çevirelim. Afiyet olsun 💜💜.

Çok Lezzetli Bir Ana Yemek / Patlıcanlı Perde Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

5 Dakika Kurabiyesi
Üç Kişilik Akşam Yemeğim
Düküklüde Et Kavurma
Grip Savar Portakallı Muhallebi
Çilekli Muhallebi Tatlısı
İlikli Kemik Suyu
Hdabla | © 2025 |