Çok Lezzetli Bir Ana Yemek / Patlıcanlı Perde Pilavı
Çok Lezzetli Bir Ana Yemek / Patlıcanlı Perde Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan (boyları biraz uzun olmalı)
- 3 su bardağı pirinç
- 500 gram kuzu eti (dana eti dekullanabilirsiniz)
- 2 orta uzunluk kuru soğan
- 1 orta uzunluk domates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Bolca karabiber, tuz
- 4,5 su bardağı sıcak su
Çok Lezzetli Bir Ana Yemek / Patlıcanlı Perde Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önceden ısıtılmış ve tabanı hafif yağlanmış tencereye ufak doğradığımız etleri alalım kendi suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
- Suyunu çekince yağını ve ince doğranmış kuru soğanları ek edip düzgünce kavuralım akabinde kabukları soyulmuş ve ufak doğranmış domatesi ekleyelim domatesler yumuşayana kadar çevirelim.
- Karabiber ve tuzunu ek edip altını kapatalım başka bir kaba alalım.
- Alacalı soyulmuş patlıcanları uzunlamasına yarım parmak kalınlığında keselim, patlıcanları yağda kızartalım bir kenara alalım (varsa fazla yağını süzelim).
- Eti pişirdiğimiz tencereyi yıkamadan patlıcanları aralıksız olarak dizelim, bir kısmı dışarıda kalacak biçimde olsun.
- Eti tencerenin tabanına alıp düzleyelim, üzerine evvelden ılık su ile ıslanmış ve nişastası çıkana kadar yıkadığımız pirinçleri ek edelim.
- Patlıcanların dışarıya gerçek sarkan kısımlarını üzerine kapatalım. Tuz ve sıcak su ek edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. 15-20 dakika dinlendirip düz bir tabağa zıt çevirelim. Afiyet olsun 💜💜.
Çok Lezzetli Bir Ana Yemek / Patlıcanlı Perde Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















