Fırında Bütün Tavuk

Fırında Bütün Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk
  • 40 gram baharatlı tereyağ
  • 6-7 adet patates

Sos için;

  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı toz sarımsak yada 1 diş ezilmiş taze sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça

Fırında Bütün Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuğu güzelce yıkayıp kazıyın.
  2. Tavuğun sırt kısmından ortadan kesip, ikiye ayırıp, tepsiye yerleştirin.
  3. Sos için gerekli bütün materyalleri karıştırıp tavuğun her tarafına gelecek biçimde sürün. (derinin alt kısımlarını unutmayın. ).
  4. Artan sosla patatesleri soslayın.
  5. Her iki göğüs kısmındaki derinin altına tereyağ sürün.
  6. Üzerini ıslatmış olduğunuz yağlı kağıtla kaplayıp, 200 derece fırında denetimli bir biçimde biraz pişirin daha sonra kızarması için kağıdı üzerinden alıp pişirmeye devam edin.
  7. Benim tavuğum biraz büyüktü yaklaşık bir saat saat kadar pişirdim. Siz pişirme mühletini kendiniz ayarlayın.

Fırında Bütün Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ekşi Krema Pastası
Tavuklu Sebzeli Pilav
Keten Tohumu İle Tatlı
Çok Pratik Mercimek Köftesi
Tiramisu
Soğan Dolması Nasıl Yapılır? (Videolu)
Hdabla | © 2025 |