Antep Fıstıklı Midye Baklava
Antep Fıstıklı Midye Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg hazır midye baklavalık yufka
- 300 gram tereyağı
- 250 gram antep fıstık
- Kaymağı için; 1,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı şeker
- Şerbeti için; 3,5 su bardağı su
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 2/3 damla limon
Antep Fıstıklı Midye Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle baklavamızın içine koyacağımız kaymağını hazırlayalım. Kaymağımız soğuk olacak.
- 1,5 su bardağı sütle irmiği ve toz şekerimizi muhallebi kıvamında pişirelim ve soğuması için köşeye alalım.
- Hazır baklavalık yufkalarımızı 2 kat olacak halde oklavamıza saralım burada çok sıkı sarmamaya dikkat edelim açılırken yırtılma yaşanmasın.
- Yufkamızı orta kısmında büzüştürerek antep fıstıklarımızı ve kaymağımızı üzerine ek edelim.
- Yufkamızın açıkta kalan iki köşesini de üstüne alarak uçlarından keserek kapatalım. Yufka kesimlerimizi aksi çevirerek fırın tepsimize dizelim.
- 350 gram erittiğimiz tereyağımızın üzerindeki tortuları aldıktan sonra tüm tepsimize eşit olarak halde sürelim. 160 derecelik fırında 1 saat 10 dk kadar tutalım. Değerli nokta ne kadar ağır ateşte o kadar uzun pişerse baklavamız daha çıtır olacaktır. En son olarak 180 dereceye ayarlayıp 10 dk da o biçimde tutalım.
- Şerbetimizi de baklavamız pişerken hazırlayalım. Baklavamız fırından çıktıktan sonra birinci sıcağı geçince şerbetle buluşturalım.
Not:baklavamızda şerbetimizde sıcak olacak. Pişirme mühletleri her vakit dediğim üzere fırına nazaran farklılık gösterdiği için lütfen denetimli olarak pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ❤️.
Antep Fıstıklı Midye Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














