Karidesli Fettucine

Karidesli Fettucine Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram baby karides
  • 1 adet küçük uzunluk soğan
  • 10 adet mantar
  • 200 ml sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 tutam kuru fesleğen
  • Tuz
  • 6 – 7 adet fettucine topu (barilla fettucine)

Karidesli Fettucine Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Makarnayı haşlıyoruz, makarna suyundan 1 bardak kadar ayırıyoruz.
  2. Karidesi de haşlıyoruz süzüyoruz akabinde içine soğanı ve yağı atıp karidesleri güzelce kavuruyoruz. İçine mantarı ve kremayı ekleyip birbiriyle bütünleşene kadar pişiriyoruz.
  3. Sos kaynayınca içine makarnanın suyundan istediğimiz ölçüde ek edip kıvamı ayarlıyoruz ve sosu makarna ile birleştiriyoruz.
  4. Sunarken üzerine ufak bir kaşar peynir rendesi dokunuşuyla harika. Afiyet olsun 🥰.

Karidesli Fettucine Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Mücver
Sebzeli İlik Suyu
Tam Kıvamında Sütlaç
Sütlaç
Şifa Deposu Mercimek Çorbası
Cookie Kurabiye
Hdabla | © 2025 |