Karidesli Fettucine
Karidesli Fettucine Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram baby karides
- 1 adet küçük uzunluk soğan
- 10 adet mantar
- 200 ml sıvı krema
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kekik
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı köri
- 1 tutam kuru fesleğen
- Tuz
- 6 – 7 adet fettucine topu (barilla fettucine)
Karidesli Fettucine Tanımı Nasıl Yapılır?
- Makarnayı haşlıyoruz, makarna suyundan 1 bardak kadar ayırıyoruz.
- Karidesi de haşlıyoruz süzüyoruz akabinde içine soğanı ve yağı atıp karidesleri güzelce kavuruyoruz. İçine mantarı ve kremayı ekleyip birbiriyle bütünleşene kadar pişiriyoruz.
- Sos kaynayınca içine makarnanın suyundan istediğimiz ölçüde ek edip kıvamı ayarlıyoruz ve sosu makarna ile birleştiriyoruz.
- Sunarken üzerine ufak bir kaşar peynir rendesi dokunuşuyla harika. Afiyet olsun 🥰.
Karidesli Fettucine Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






