Galetalı Çıtır Buzluk Böreği

Galetalı Çıtır Buzluk Böreği Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 1 adet soğan
  • 3 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 adet yufka

Sosu için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı un

Pişirmeden evvel;

  • Süt
  • Galeta unu

Galetalı Çıtır Buzluk Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri haşlayalım, soğanları küp küp doğrayıp sıvı yağda kavuralım, sonra havuç rendeleyip biraz kavurduktan sonra patatesleri küp küp doğrayıp biraz daha kavuralım. Tuz,kırmızı biber,karabiber ekleyelim.
  2. Yufkaları yuvarlak bir biçimde açalım, üzerine 2. Yufkayı koyup evvel 4e,sonra her parçayı 3 e bölelim. Toplamda 12 modül elde edelim.
  3. Sosunu fırça yardımıyla her kesime sürelim,ardından iç harcını dağıtalım. Sigara böreği üzere saralım.
  4. Buzlukta en az 1 gece bekletelim,daha fazla da durabilir. İstediğiniz vakit çıkarıp evvel süte sonra galeta ununa batırıp 180 derecede 35 dk pişirelim.

Galetalı Çıtır Buzluk Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ekmek
Zeytinli Açma Poğaça
Tavuklu Kıtır Ekmekli Diyet Bowl
Pirinç Pilavı
Portakallı Etimek Tatlısı
Köz Domates Çorbası
Hdabla | © 2025 |