Galetalı Çıtır Buzluk Böreği
Galetalı Çıtır Buzluk Böreği Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 1 adet soğan
- 3 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 adet yufka
Sosu için;
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı un
Pişirmeden evvel;
- Süt
- Galeta unu
Galetalı Çıtır Buzluk Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri haşlayalım, soğanları küp küp doğrayıp sıvı yağda kavuralım, sonra havuç rendeleyip biraz kavurduktan sonra patatesleri küp küp doğrayıp biraz daha kavuralım. Tuz,kırmızı biber,karabiber ekleyelim.
- Yufkaları yuvarlak bir biçimde açalım, üzerine 2. Yufkayı koyup evvel 4e,sonra her parçayı 3 e bölelim. Toplamda 12 modül elde edelim.
- Sosunu fırça yardımıyla her kesime sürelim,ardından iç harcını dağıtalım. Sigara böreği üzere saralım.
- Buzlukta en az 1 gece bekletelim,daha fazla da durabilir. İstediğiniz vakit çıkarıp evvel süte sonra galeta ununa batırıp 180 derecede 35 dk pişirelim.
Galetalı Çıtır Buzluk Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











