Lorlu Kek (Videolu)

Lorlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek harcı için;

  • 3 adet yumurta
  • 170 gram şeker (1su bardağı)
  • 200 ml süt
  • 100 ml sıvı yağ
  • 300 gram un (2,5 su bardağı)
  • 10 gram kabartma tozu

Üst harcı için;

  • 50 gram lor peyniri
  • 50 gram krem peynir
  • 40 gram pudra şekeri(2 yemek kaşığı)
  • 1 adet yumurta

Bardak ölçüsü 200ml 100 ml

Lorlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şeker 5 dakika çırpılır. 2. Süt ve sıvı yağ eklenip, karıştırılır Un ve kabartma tozu eklenir. Spatula ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırılır. Harç yağlanmış kalıba dökülüp, kenara alınır.
  2. Üst harç için olan materyaller bur kaba alınır. Pürüzsüz olana kadar karıştırılır
  3. Kalıptaki kek harcının üzerine kaşıkla aralıklı dökülür. (meyve yada damla çikolata eklenebilir)
  4. 160 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirilir. 10. 1 saat dinlendikten sonra servis edilir.

Lorlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltılık Soslu Hellim Kızartması
Babağannuç (Abuğannuç) Antakya Vazgeçilmez Mezemiz
Küllü Kurabiye
Nefis Kahveli Kek
Patlıcanlı El Açması Gözleme
Zeytinyağlı Sarma (Videolu)
Hdabla | © 2025 |