Lorlu Kek (Videolu)
Lorlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek harcı için;
- 3 adet yumurta
- 170 gram şeker (1su bardağı)
- 200 ml süt
- 100 ml sıvı yağ
- 300 gram un (2,5 su bardağı)
- 10 gram kabartma tozu
Üst harcı için;
- 50 gram lor peyniri
- 50 gram krem peynir
- 40 gram pudra şekeri(2 yemek kaşığı)
- 1 adet yumurta
Bardak ölçüsü 200ml 100 ml
Lorlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şeker 5 dakika çırpılır. 2. Süt ve sıvı yağ eklenip, karıştırılır Un ve kabartma tozu eklenir. Spatula ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırılır. Harç yağlanmış kalıba dökülüp, kenara alınır.
- Üst harç için olan materyaller bur kaba alınır. Pürüzsüz olana kadar karıştırılır
- Kalıptaki kek harcının üzerine kaşıkla aralıklı dökülür. (meyve yada damla çikolata eklenebilir)
- 160 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirilir. 10. 1 saat dinlendikten sonra servis edilir.

Lorlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








