Kaymaklı Çikolatalı Rulo Katmer (5 Dakikada Hazırla 10 Dakikada Pişir)
Kaymaklı Çikolatalı Rulo Katmer (5 Dakikada Hazırla 10 Dakikada Pişir) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet baklavalık yufka
- 100 gram tereyağı ya da margarin
- Kaymak
- Sürülebilir çikolata
- Antep fıstığı
- Ceviz
- Toz şeker
Kaymaklı Çikolatalı Rulo Katmer (5 Dakikada Hazırla 10 Dakikada Pişir) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağımızı bir kapta eritiyoruz. Tezgaha aldığımız 1 adet baklavalık yufkanın üzerine fırça yardımıyla boşluk kalmayacak biçimde sürüyoruz.
- Bir sıra halinde kaymak ya da çikolatayı sürüyoruz, üzerine antep fıstığı ya da cevizlerimizi sıra halinde yerleştiriyoruz. Rulo yaparak yufkayı yırtmadan yavaşça sarıyoruz. Akabinde borcama yerleştiriyoruz.
- Burada şöyle bir kıymetli nokta var. Kaymaklı yapacağınız katmer için yufkaya yağı sürdükten sonra yufkanın her yerine toz şeker serpin, yoksa hayli tatsız, şekersiz bir katmer elde edersiniz.
- Ben nutella sürdüklerimin yufkasına ekstra şeker eklemedim lakin siz çok şekerli bir tat istiyorsanız ona da şeker koyabilirsiniz. Ben cevizli kaymaklı, antepfıstıklı kaymaklı, cevizli nutellalı ve antepfıstıklı nutellalı 4 rulo katmer yaptım. Siz de damak zevkinize nazaran istediğiniz üzere çeşitlendirebilirsiniz.
- Borcama aldığımız ruloların üzerine fırça yardımıyla kalan yağı eksiksiz sürelim ve 190 derece fırında üzeri kızarana, yeterlice çıtır çıtır olana kadar yaklaşık 15 dakika pişirelim.
- Piştikten sonra üzerine antepfıstığı ekleyebilirsiniz (ben pişmiş antepfıstığı sevdiğim için öncesinde de bir ölçü ekledim) şimdiden deneyecek olan herkese afiyet olsun!.
Kaymaklı Çikolatalı Rulo Katmer (5 Dakikada Hazırla 10 Dakikada Pişir) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















