Fırında Kıymalı Mantar Güveç
Fırında Kıymalı Mantar Güveç Tanımı İçin Malzemeler
- 250-300 gram kıyma
- 200 gram mantar
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı domates sosu
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kekik
- Kaşar peyniri
Fırında Kıymalı Mantar Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tavada soğan ve sarımsağı kavuralım.
- Kıymayı ekleyip, suyunu salıp, çekinceye kadar pişirelim.
- Ardından mantarları ekleyip, yumuşayana kadar soteleyelim.
- Biberleri de mantarlar ile birlikte pişirelim.
- Salça ve domatesi ekleyip, karıştıralım ve baharatları ek edelim.
- Güzelce pişen yemeğimizi porsiyonluk güveçlerimize alalım.
- Üzerine rendelediğimiz kaşarı serpelim ve 180° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun 😋
Fırında Kıymalı Mantar Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















