Tiken (Şevket’i Bostan) Yemeği
Tiken (Şevket’i Bostan) Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- Şevketi bostan (diken)
- Birazcık süt
- Tuz
Tiken (Şevket’i Bostan) Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak topladığımız ya da satın aldığımız diken’i yahut şevketi bostanı tek tek yapraklarının diken kısmını makas yardımı ile kesiyoruz. Çok derin kesmenize gerek yok dikenlerini alın kâfi olacaktır.
- Köklerini de tıpkı halde küçük küçük keserek içine ekliyoruz.
- Hazırladığımız dikeni bol suyla toprakları dökülüp bitene kadar ıspanak yıkar üzere yıkıyoruz.
- Soğanımızı doğruyoruz. (ben biraz iri seviyorum o denli doğradım sizin isteğinize bağlı).
- Yıkayıp toprağından temizlediğimiz dikenlerimizi soğanlarla buluşturuyoruz.
- Biraz kavuruyoruz. Köklerine bakarak yemeğin pişip pişmediğini denetim edebilirsiniz.
- Yemeğimiz biraz sulanacaktır. İsterseniz su eği yapabilirsiniz.
- Yemeğimiz piştikten sonra ocağı kapatmaya yakın birazcık süt döküyoruz sonra kapatıyoruz. Süt döktükten sonra tekrar kaynatmanıza gerek yoktur.
Yemeğimiz hazır. Afiyet olsuunnn 😋
Tiken (Şevket’i Bostan) Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















