Gelin Pastası

Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için;

  • 2 su bardağı soğuk süt (500 ml)
  • 2 yemek kaşığı şeker

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti (75 g)

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi
  • Fındık
  • Ceviz

Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kekimizi hazırlayalım.
  2. Bunun için öncelikle yumurta ve şekeri uygun bir kapta beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
  3. Ardından üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  4. Kekimizi borcama alıp 180 derece fırında alt üst fansız ayarda 15 dk pişirelim.
  5. Muhallebisini hazırlayalım. Tüm gereçleri ekleyip kısık ateşte pişirelim göz göz olduğunda olmuş demektir.
  6. Uygun kaba alarak soğumasını sağlayalım. Akabinde üzerine krem şantiyi ekleyip mikserden geçelim.
  7. Kekin üzerini süt ile ıslatalım. Ve akabinde muhallebimizi üzerine döküp etraflıca yayalım.
  8. Son olarak üzerini hindistan cevizi ile süsleyerek buzdolabına en az 5- 6 saat kalacak halde dinlendirelim. Afiyet olsun.

Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Evde Hatay Usulü Atom Döner
Orjinal Diyarbakır Usulü Çiğköfte Tarifi (Buzla Yoğurma, Mükemmel Kıvam)
Püreli Sebzeli Tavuk
Anjelik Erik Marmelatı
Kabaran Pişi
Zeytinyağlı Enginar
Hdabla | © 2025 |