Islak Kurabiye
Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket margarin yahut tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 adet kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağından iki parmak eksik tozşeker
- Alabildiği kadar un (ben yaklaşık dört su bardağı un kullandım)
Şerbeti için;
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Margarini eritip ılıtalım.
- Karıştırma kabına tozşeker kabartma tozu yumurta ve kakaoyu ekleyelim.
- Çırpma teli ile un hariç tüm materyallerimizi karıştıralım.
- Unu eleyerek ölçülü ekleyelim.
- Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde toplar halinde dizelim.
- Önceden işitilmiş 170 derecelik fırında yaklaşık 15- 20 dakika kadar pişirelim.
- Şerbet için su ve şekeri ocağa alalım kıvam alana kadar kaynatalım.
- Şerbet ılık kurabiye sıcak olacak halde pişen kurabiyeleri şerbete daldıralım.
- Ben bu süreci üç kez tekrarladım.
- Kalan şerbeti kurabiyelerin üzerinde gezdirelim.
- Üzerine hindistan cevizi ya da dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz afiyet olsun.
Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










