Zeytinyağlı Biber Dolması

Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 yemek kaşığı pirinç
  • 12 tane küçük uzunluk biber
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • Yarım paket dolmalık fıstık (isteğe bağlı)
  • Yarım paket kuş üzümü (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tarçın(dilediğiniz miktarda)
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı

Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kuş üzümünü 1 bardak sıcak suyun içine koyalım. Pirinci yıkayalım.
  2. Soğanı 4-5 yemek kaşığı sıvı yağda kavuralım.
  3. Kavurduktan sonra içine dolmalık fıstığı atalım. Pirincimizi içine ekleyelim.
  4. Baharatlarımızı ekledikten sonra içine 1 bardak sıcak suyumuzu da ekleyelim.
  5. Hemen gerisinden suyunu süzdüğümüz kuş üzümünü ekleyelim.
  6. Suyunu çeken harcın altını kapatıp biraz soğuduktan sonra dere otumuzu ekleyip karıştıralım.
  7. Biberleri oyup harcı içine koyalım.
  8. Tıkış tıkış doldurmadan üstünde yarım cm boşluk bırakarak dolduralım. (pirinçlere şişme hissesi bırakmak için).
  9. Süslemek için üzerlerine domates modüllerini kapatalım.
  10. Uygun bir tencereye dizdikten sonra üzerine dolmaların hizasına gelecek kadar sıcak suyumuzu ekleyelim.
  11. 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve 3 yemek kaşığı zeytinyağımızı biberlerin üzerinde gezdirelim.
  12. En son da tuzumuzu ekleyelim.
  13. Önce harlı ateşte 5 dk fokurdaktıktan sonra orta ateşe alıp tencerenin kapağını yarım kapatarak pişirelim. Afiyet olsun. 😋.

Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumuşacık “pankek”
Şeftalili Turta
Çikolatalı Damat Pastası
Dondurulmuş Meyveli Cheesecake
Limonlu Cheesecake
Yenilebilir Gofret Baskı İle Pasta Yapımı (Videolu)
Hdabla | © 2025 |